Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
Laatst gewijzigd op 3-10-2012 14:09 door i:0#.f|infopuntleden|dulk.b

Applicatieve klantcontact functies

De klantcontactfuncties zijn de functies waarbij er contact onderhouden wordt met de burger, bedrijven, andere overheidsinstellingen (ketenpartners) en het bestuur.

 • Digitaal loket
  Functionaliteit voor het digitaal indienen van verzoeken en aanvragen zoals bijvoorbeeld een advies brandveiligheid voor een bouwvergunning.
 • Digitaliseren ingaande en uitgaande post
  Functionaliteit waarmee inkomende en uitgaande informatie geautomatiseerd naar het gewenste formaat, medium en vorm gebracht kan worden.
 • Registratie van meldingen en vragen 
  Functionaliteit voor het vastleggen van (meestal telefonische) meldingen (waaronder 112) en vragen. Mede door de urgentie van meldingen bij incidenten (brand, ongeval, etc.) is standaard callcenterfunctionaliteit niet toereikend.
 • Alarmeren bevolking
  Functionaliteit waarmee de bevolking gewaarschuwd kan worden voor situaties die de volksgezondheid bedreigen. Een voorbeeld van een systeem waarmee landelijk dergelijke functionaliteit wordt geboden is NL Alert.
 • Sociale media
  Een verzamelnaam voor alle functionaliteit waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen, te verbinden en te becommentariëren.  Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via sociale media. Deze functionaliteit kan zowel intern als extern (bijvoorbeeld met burgers tijdens een incident, ramp of crisis) worden ingezet.
 • Integrale communicatie
  Functionaliteit waarmee verschillende vormen van communicatie integraal kunnen worden gebruikt zoals instant messaging (chat), aanwezigheidsinformatie, telefonie (inclusief IP telefonie), video conferencing, data sharing, call control en spraakherkenning (allen real-time) met functionaliteiten als voicemail, e-mail, SMS en fax (niet real-time). Deze functionaliteit biedt gebruikers de mogelijkheid om een bericht te versturen via één medium en ditzelfde bericht via een ander medium te ontvangen. Iemand kan bijvoorbeeld een voicemail ontvangen en kiezen om dit bericht te lezen via e-mail. Deze functionaliteit kan zowel intern als extern (bijvoorbeeld met ketenpartners tijdens opschaling) worden ingezet.
 • Contentbeheer
  Functionaliteit die het mogelijk maakt dat eenvoudig teksten en media (geluid, afbeelding, video) oftewel 'content' binnen en buiten de organisatie digitaal kunnen worden gepresenteerd.